English 

Please enter a search term to begin your search.

BJELASNICA
XMEDIA
19.11.2014
Skijalište Otvoreno
Noćno skijanje Otvoreno
Liftovi u funkciji N/A
Visina snijega N/A cm
Vremenska progrnoza na Bjelasnici
Objavio - 20.02.2013

Bjelašnica je položila veliki ispit

Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Bjelašnica i ZOI '84 položili su jučer veliki test. Svi su složni u tome nakon što je na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici jučer održana test utrka Evropskog kupa u superveleslalomu.
 
Organizatori su, istina, imali mnogo problema. Gusta magla koja se nadvila nad ovom planinom kao da je namjerno takmičare i posjetioce držala u neizvjesnosti i igrala se njihovim živcima. 

MeÄ‘utim, nakon što je vjetar pritekao u pomoć organizatorima i "rastjerao" maglu, započela je trka u kojoj su se takmičili skijaši iz Slovenije, Grčke, Turske, Holandije, Srbije i naše zemlje.

Jučerašnjoj utrci na Bjelašnici prisustvovao je i tehnički delegat Peter Gerdol, koji je ujedno i inspektor MeÄ‘unarodne skijaške federacije (FIS). 

On će nakon ovog dvodnevnog takmičenja dati konačnu ocjenu jesmo li u pogledu organizacionih sposobnosti zadovoljili i zaslužujemo li organiziranje Evropa kupa 2014. godine. Prvi utisci su više nego dobri.

- Organizatori su imali dosta problema s vremenskim neprilikama. MeÄ‘utim, što se tiče pripreme i organizacije, možemo biti više nego zadovoljni, apsolutno svi uvjeti su ispunjeni da trka bude održana. BiH je na dobrom putu da u budućnosti održi trku Evropskog kupa - rekao je inspektor FIS-a Gerdol.

Savez je u oktobru 2012. godine u Cirihu priložio kandidaturu MeÄ‘unarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) za organizaciju utrke skijaškog Evropa kupa u disciplini spust za muškarce na Bjelašnici 2014. godine, kao i tehničke discipline na Jahorini 2015. 

Nakon jučerašnjeg takmičenja jedno je sigurno, organizatori su dokazali da su sposobni za organizaciju takmičenja visokog nivoa kakav je Evropski kup.

Laikertu osmo i deseto mjesto

U prvoj utrci muške kategorije, u kojoj je nastupilo 26 skijaša, istaknuli su se takmičari iz Slovenije koji su osvojili prvih pet mjesta. Trka je ujedno bila i prvo državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u disciplini superveleslalom, a najbolji bh. skijaš bio je Igor Laikert koji je zauzeo deseto mjesto. 

Drugi najbolji plasman skijaša iz BiH imao je Marko Rudić, koji je zauzeo 21. mjesto, a iza njega uvrstili su se Haris Hodžić (22), Benjamin Godinjak (23) i Haris Begić (26). U drugoj utrci Laikert je bio osmi.

I kod žena dominirale su Slovenke, a jedina naša skijašica Ema Gicević zauzela je šestu, odnosno sedmu poziciju ( takoÄ‘er vožene dvije trke). Sutra su na rasporedu test utrke u veleslalomu.

 

 

 

ZADNJE NOVOSTI
22.04.2013 14:26
Zbog nepovoljnog vremena
Završena zimska sezone na Bjelašnici i Igmanu
10.04.2013 13:45
Lipstick Productions
Nakon "Eurotica" osvanuo i "Boobilicious" (VIDEO)
10.04.2013 13:42
Promijenio termin
Ivica Kostelić "pod nož" ide 14. maja
10.04.2013 13:41
Tijelo pronađeno u kamp-prikolici
Brat skijaša Bodea Millera pronađen mrtav
10.04.2013 13:41
Info s Bjelašnice
Rade dva lifta i trosjedna žičara


  Apartman Kadić
Bjelašnica, Babin do  Apartman Hamel
Babin Do, Bjelašnica  Apartmani El Tarik Oil
Babin Do, Bjelašnica  Hotel Hecco
Bašcarsija, Sarajevo

VAZNI BROJEVI
AFTER SKI PARTY
Tourist Biro
Vasa reklama